Verbouwen? Dit zijn dé keuken trends van 2023

Dé keuken trends van 2023! Een aantal weken geleden kwamen de badkamer trends van 2023 voorbij op onze blog. Vandaag is het tijd voor de keuken editie. We hebben de populairste trends op een rijtje gezet:

 1. Leefruimte

  De keuken is een echte leefruimte geworden door de jaren heen. We hechten steeds meer waarde aan gezellig tafelen en aanschuiven met een wijntje terwijl je partner of kennis een maaltijd aan het bereiden is. Het keukeneiland is in 2023 dan ook niet meer weg te denken. We zien ook steeds meer volledige banken de keuken betreden voor een gezellige zithoek aan de (tweede) eettafel.

 2. Natuurlijke materialen

  Houten accenten hebben de laatste jaren een echte comeback gemaakt in het keukeninterieur. Je ziet dit voornamelijk terug als frontjes met bijvoorbeeld een nerf of de geribbelde deurtjes welke bestaan uit dunne verticale latjes dit wordt Japandi genoemd. In 2023 laten we de lichte houtsoorten steeds meer achterwege en krijgt donkerbruin hout de hoofdrol.

 3. High-tech apparatuur

  De technologie van apparaten blijft in een hoog tempo veranderen. Steeds meer apparaten kun je bedienen met wifi en ook de verlichting in de keuken wordt steeds slimmer.

 4. Duurzame keukens

  We zijn steeds meer bewust van de impact van onze keuzes. Met dit in ons achterhoofd kiezen we in 2023 sneller voor een apparaat met een goed energielabel en kiezen we voor een recirculatie afzuigkap zodat de gefilterde warme lucht van het koken terug de ruimte in wordt geblazen in plaats van verloren gaat naar buiten.

  Prachtige keuken van de woning Penningkruid 42, Cuijk. Funda.nl

 5. Dichte kasten

  De zogenoemde ‘open-shelfs’ zijn verleden tijd in de keuken. Deze open kasten worden vervangen door (plafondhoge) dichte bovenkasten zodat er zoveel mogelijk uit het zicht kan opgeborgen worden. Tussen de dichte bovenkasten mag er nog wel een aangewezen vak gebruikt worden als display. Dit kastje bevat alleen de spullen die je wilt laten zien.

Heb jij plannen om jouw keuken een update te geven en kies jij dan voor de duurzamere keuze? We horen graag wat jullie ervan vinden!