Verbouwen? Dit zijn dé badkamer trends van 2023

Dé badkamer trends van 2023! Is jouw badkamer aan vernieuwing toe of heb je zojuist een woning gekocht, maar is de badkamer niet naar wens? Met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken. We hebben voor jou de badkamer trends van 2023 op een rijtje gezet:
 1. Duurzame badkamer

  Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker begrip binnen het wonen. Deze trend zien we ook terug in de badkamer. Een waterbesparend toilet of kraan kan al behoorlijk wat opleveren. Ook is er een slim apparaat op de markt gekomen wat een douche- wtw (warmteterugwinning) heet. Deze gadget gebruikt het wegstromende douchewater als warmtebron voor het schone leidingwater. Er is zelfs een versie die je zonder verbouwing kan plaatsen. Ook gedragsveranderingen kunnen op de lange termijn veel opleveren zoals de ruimte goed ventileren na het douchen, zo voorkom je schimmelvorming.

 2. Ronde vormen

  Je ziet steeds meer ronde vormen in de badkamer. We kennen deze trend natuurlijk al van de ronde vrijstaande baden en ronde spiegels. Maar dit jaar zien we ook steeds meer organische spiegels en ronde douchecabines en half-vrijstaande baden. Wij houden van deze trend!

   

 3. Aarde tinten

  De tijden dat de badkamer alleen grijs of wit is, is officieel voorbij. Steeds meer huishoudens kiezen voor gedurfde kleuren of pakken uit met kleurrijke accessoires. Al blijft een grijze of witte badkamer eigenlijk tijdloos, een beetje kleur geeft de ruimte veel meer persoonlijkheid. Aardse tinten hebben bovendien een kalmerende werking en dat is nu precies welk gevoel we in de badkamer willen hebben.

 4. Planten in de badkamer

  Geen plek meer in de woonkamer voor dat leuke plantje? Dan zet je hem toch gewoon in de badkamer neer! De luchtvochtigheid is erg goed voor exotische planten en het ziet er nog leuk uit ook. Je zult zien dat ondanks je ze een keer vergeet water te geven, ze het goed blijven doen! Ze halen hun vocht gewoon uit de lucht. Enkele planten die het goed op de badkamer doen zijn Calathea’s, bananenplanten en varens.

 5. Leefruimte

  De badkamer wordt steeds meer een leefruimte waar we naar toe gaan om te relaxen en tot rust te komen. Meubels en verschillende textielen zie je tegenwoordig ook steeds vaker op de badkamer terug. Denk aan een bankje, bijzettafeltje bij het bad of een mooi vloerkleed voor de wastafel. De opbergmogelijkheden worden ook steeds efficiënter, dus blijven we langer op de badkamer om ons klaar te maken, om dan al niet te beginnen over een welverdiend bad op het einde van een werkdag of even heerlijk onder de regendouche.

Dus ga jij aan de slag om van jouw badkamer een ware oase te maken? En gebruik jij een of meerdere van de bovenstaande vijf tips?
Wij zijn benieuwd naar jouw mening of foto!