Styling: Woning verkopen in de herfst, is dat wel zo’n goed idee?

De planten zijn vaak uitgebloeid en de eerste bladeren zijn al van de boom afgevallen. Is de herfst wel het juiste seizoen om je woning te verkopen? Kort gezegd: ja! Met onderstaande tips presenteer je jouw woning op zijn best met de charme van de herfst.

 

 

 

 

1. Zorg dat de oprit en stoep schoon zijn
Als je naar buiten kijkt, dan is het misschien opgevallen dat er rond deze periode overal blad ligt.
Dit kan er rommelig uitzien, dus de eerste tip die ik wil geven is vegen, vegen en nog eens vegen.
Kijk ook eens naar het straatbeeld. Is de stoep vóór je woning bezaaid met blad, neem dit dan mee tijdens je veegsessie. Ook is het slim om naar de oprit van de buren te kijken, Misschien willen ze wel helpen of kun je voorstellen om hun stoep ook even te vegen. Hoe aantrekkelijker het straatbeeld, hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in jouw woning!

Wil je zorgen dat je woning up-to-date is kwa onderhoud? lees dan onze post over herfst seizoensonderhoud

2. Kies voor bladbehoudende tuinplanten
Tijd om even naar je tuinplanten te kijken. Ziet het geheel er nog aantrekkelijk uit of heb je te maken met lege plekken, uitgebloeide planten en weinig groen? Dan is het interessant om toch een rondje tuincentrum te doen en wat bladbehoudende tuinplanten te kopen.

Nu hoor ik je denken: ‘is dit wel echt nodig?’. Een groene tuin is automatisch een stuk aantrekkelijker. Je kan maar een keer een goede indruk maken bij potentiele kopers. Vind je het zonde om planten te kopen voor je ‘oude’ tuin? Zet ze dan in mooie potten en neem ze mee naar je volgende woning, of geef ze kado nadat de foto’s zijn gemaakt.

 

3. Kleed je tuin aan
Zet de tuinset in de tuin en kleed deze aan met kussens en eventueel een kleurrijk tafelkleed. Dit geeft de herfstuin net wat meer gezelligheid. Een beetje kleur doet het altijd erg goed op buitenfoto’s. Heb je een overkapping? Laat dan door middel van aankleding zien dat je in deze periode van het jaar nog heerlijk overdekt kan genieten.

4. Creëer de juiste sfeer

Mocht er een houtkachel of vuurkorf aanwezig zijn, dan is het een idee om in overleg met de fotograaf, deze aan te maken. Zo laat je potentiele kopers meteen bedenken hoe het zou zijn om een heerlijk avondje met familie of vrienden door te brengen in hun nieuwe huis of tuin. Dit geldt ook voor een jacuzzi in de tuin of een bad in de badkamer. Zorg dat deze vol is en zet de bubbels aan! Samen met de fotograaf kan je kijken naar de styling zoals bijvoorbeeld een paar kaarsjes bij het bad of een paar glazen met bubbels bij de jacuzzi. Dat is pas sfeervol!

5. Verdeel je kamerplanten
Heb je beneden veel planten op de vensterbank staan? Kies er dan voor om deze te verspreiden door de woning. Zo blijft je vensterbank leeg en ligt de nadruk op de hoeveelheid licht die binnenkomt. Hele grote kamerplanten kunnen voor een dagje naar buiten om de tuin op te fleuren. Grote kamerplanten blokkeren namelijk snel de zichtlijnen binnen de woning en nemen veel plek in.

Andere kamerplanten kun je op de slaapkamers terug laten komen. Denk aan een plantje op het nachtkastje, op de badkamer en op het bureau van je werkkamer.

6. Vermijd seizoensgebonden accessoires
Er is een reden waarom je bijvoorbeeld in de winterperiode nooit een kerstboom op Funda ziet. Dit komt omdat het dan overduidelijk is wanneer de woning in de verkoop is gegaan en de foto’s maar één seizoen te gebruiken zijn. Vermijd dit seizoen dus versieringen zoals pompoenen en halloween items wanneer je woning gefotografeerd wordt.

 

Zoals je kunt lezen is dus de herfst een sfeervolle periode om je woning aantrekkelijk te presenteren. Onze fotograaf en tevens stylist komt overigens ook altijd eerst op huisbezoek om samen met jou de woning door te lopen. Ze zal dan tips en tricks te geven hoe jij jouw woning het beste kunt inrichten.