Styling: 15 tips om jouw achtertuin te laten stralen in de zomer

15 styling tips voor jouw achtertuin. De zomer is in aantocht en dit is dan ook de tijd dat de achtertuin op het mooist is. Dit willen we natuurlijk benadrukken door de tuin leuk aan te kleden. Deze tips zijn handig voor als je woning binnenkort gefotografeerd wordt, maar is ook zeker toe te passen als je binnenkort een (klein) tuinfeestje geeft.

1. Kussens en plaids

Het klinkt misschien simpel maar de juiste kussens kunnen de tuin een echte boost geven. Ga voor gedurfde kleuren die je terugziet in je planten/bloemen en laat de antracieten kussens achterwege of gebruik ze alleen als basis en vul dan aan met een kleurrijk plaid

2. Windlichten

Er is niet zo gezellig als een aantal lampionnen in de boom, een setje windlichten op tafel of een lichtsnoer door de tuin heen. Het ziet er aangekleed uit en s’avonds veranderd de tuin in een romantische setting voor borrels en mooie zomeravonden.

3. Planten en bloemen

Natuurlijk kunnen we deze niet vergeten als het om de tuin gaat. Een nieuwe plant (het liefst met kleur) doet zoveel in een tuin. Het is net dat stukje kleur wat straks van de foto af zal springen. Zet ze in een mooie bloembak en je kunt ze zo meenemen naar je nieuwe woning. Of ga voor een goedkopere seizoensvariant en plant ze in de volle grond

4. Losse spullen

Ja die hebben we allemaal. De gieter die rondslingert, een bloempot die nodig een nieuw plantje nodig heeft of gewoon de schuur in moet. die stoeptegel die nog opgeruimd moet worden. Ruim het voor de foto’s (of dat leuke feestje) even op. Daardoor ziet je tuin er meteen schoon en opgeruimd uit.

Woning aan de Dokter Kanterslaan 100, Grave, Funda.nl

5. Terras

Kijk even kritisch naar je achtertuin. Staat jouw tuinset op de juiste plek of is het misschien beter voor de looprichting (vanaf de achterdeur naar de schuur/overkapping/poort) de tuinset ergens anders de plaatsen. En is een zitgedeelte genoeg of is het leuk om in het begin of op het einde van de tuin nog een zitje terug te laten komen?

6. Vormen van planten

Hoe zien je planten eruit? Zien ze er goed gevormd uit of kunnen ze wel een nieuw kapsel gebruiken? Let op dat je ze niet te kort snoeit, een kleine aanpassing met behoud van het meeste blad is beter dan dat er veel blad verloren gaat.

7. BBQ of buitenkeuken

Heb je een mooie bbq in de tuin staan of heb je die zelfs ingebouwd in een buitenkeuken? Dan is het nu het moment om te schitteren. Poets de bbq voor de foto en kleed het aan met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een snijplank met wat flessen olie, knoflook en een tang. Zo zet je meteen een goede sfeer neer.

 

8. Buitenspeelgoed

Wanneer er kinderen in huis wonen, ligt er ongetwijfeld een hoop kinderspeelgoed in de tuin. Dit is helemaal niet erg want zo zie je de functionaliteit van de tuin des te beter. Let wel op dat het niet rommelig word. Kleed liever het speeltoestel aan met wat speelgoed en vul de zandbak met wat speeltjes dan dat er overal door de tuin fietsjes en voetballen liggen.

9. Zwembad

Wanneer je een opblaasbad in de tuin hebt staan dan is het zeker aan te raden deze weg te halen voor de foto’s. Dit neemt een groot deel van de tuin in beslag en hierdoor zie je niet goed de potentie van de ruimte. Zit het zwembad vast, kleed deze dan aan met een strandbal en een luchtbed om de functie te romantiseren.

10. De schuur

De ideale plek om spullen neer te stallen die je niet in je tuin wilt hebben, maar let op dat je deze items niet door het raam ziet anders kan het er alsnog rommelig uit zien.
Een donker item of een donkere doek/sprei doet het altijd goed om de spullen te verhullen.

11. Bestrating

Als je onze lente alert voor seizoensonderhoud hebt gevolgd, dan is jouw bestrating al klaar voor de foto. Kijk ook even naar scheef liggende stenen of stenen die omhoog komen.
Dit is het moment om aan te pakken.

Voorfoto van de unieke jaren 30 woning aan de Grotestraat 79, Cuijk. Funda.nl

12. Buren

Je ontkomt er vaak niet aan. Sommige buren zijn fantastisch en houden hun tuin goed bij en soms tref je het minder goed en wordt jouw uitzicht vanuit de slaapkamer belemmerd door een rommelige tuin. Een goed moment om eens langs te gaan om te vertellen dat je het huis gaat verkopen en of je misschien kan helpen om de tuin wat op te ruimen.

13. Prullenbakken en Kliko’s

We hebben ze allemaal, maar ze verdienen geen schoonheidsprijs. Om die reden vragen we ook altijd of de kliko’s bij de woning en bij de woning van de buren weg kunnen.

14. Parkeerplekken

Heb je een oprit, parkeerplek vóór je woning of voor de woning van je buren, zorg dan dat deze leeg zijn wanneer de fotograaf komt. De reden hiervoor is dat de foto dan volledig om de woning draait en niet om de auto’s.

15. Gevel

Last maar zeker not least, de gevel. Het is belangrijk dat je woning er aantrekkelijk uitziet, je reportage begint vaak met een foto van de voorkant van je woning. Heeft de deur een sopje nodig? Zijn alle ramen gesloten (dit zorgt voor rust op een foto) en hoe zien de kozijnen eruit?

Een flinke lijst met 15 tips om jouw tuin volledig in het zonnetje te zetten! Sommige zullen niet voor iedereen van toepassing zijn, maar het is een goede maatstaf om het beste resultaat te behalen. Kijk op onze Pinterestpagina voor nog meer tuin ideeën.