7 tips om je huis klaar te maken voor de bezichtigingen

7 tips om je huis klaar te maken voor bezichtigingen! Wil jij potentiële kopers een gevoel van thuiskomen geven?
Lees dan zeker onderstaande tips door voor een succesvolle bezichtiging.

 

   1. Zorg voor een fijne aankomst (thuiskomst).
    Lap de ramen, maak de voordeur schoon en zorg dat de auto’s van de oprit en nagelegen parkeerplekken vrij zijn. Zo geef je de kijker het gevoel dat ze welkom zijn.

   

   1. Een prettige binnenkomst is een belangrijke eerste indruk.
    Zorg dat de kapstok leeg is op een aantal jassen na, alle losse spullen en rondslingerende schoenen op hun plek staan en dat er een aangename geur in de ruimte hangt.

   

   1. Licht verkoopt de woning.
    Het is een gratis gegeven wat een duidelijk verschil kan maken in hoe mensen een woning ervaren. Gooi die rolgordijnen omhoog, open de gordijnen. Haal de vitrages van de stang en haal eventuele horren of vliegengordijnen van de deur af. Zo maak je de in en uitloop naar je tuin een stuk prettiger (en lichter!)

   

   1. Een schoon huis is een onderhouden huis.
    De bezichtigingen zijn het moment om het huis helemaal goed te poetsen. Denk aan de keukenkastjes, spiegels, ramen en de kranen. Dit zijn dingen die meteen opvallen!

   

   1. Positiviteit heeft een geur.
    Geur heeft nu eenmaal een positief of negatief effect op de beleving. Ruik je een (lekkere) geurkaars, dan heb je meteen een gevoel van ontspanning. Je hoeft echt niet voor elke bezichtiging een verse appeltaart te bakken, maar zorg wel dat de woning fris ruikt. Pas op met volle prullenbakken, kattenbak e.t.c. Deze geuren hebben het tegenovergestelde effect.

   

   1. Een onderhouden tuin wekt de indruk dat er weinig werk verzet hoeft te worden. Loop een rondje in de tuin. Zorg voor bloemen in de bloei en ga een rondje onkruid plukken. Lees deze 15 tips om jouw achtertuin te laten stralen.

   

  1. Laat je opbergmogelijkheden zo leeg mogelijk.
   Heel waardevol dat er zoveel in je gangkast past, maar het is beter om te laten zien dat er nog veel meer ruimte is. Houd de kasten dus zo leeg mogelijk, zo wek je de indruk dat er genoeg bergruimte in de woning is, in plaats van dat er eigenlijk niks meer bijpast.
Als je bovenstaande tips hebt opgevolgd, ben je helemaal klaar voor de bezichtigingen! Laat de potentiële kopers maar komen en verliefd worden op jouw huis!