Zorgeloos foto’s van je woning laten maken? Lees deze 5 tips voor de beste woningpresentatie

Je gaat starten met de verkoop van je woning. Als het goed is heb je de overeenkomst met de makelaar ondertekend en kunnen de foto’s van je woning gemaakt worden!
Toch is woningpresentatie iets waar veel mensen tegenop kijken. Waar moet je allemaal aan denken? We vertellen het allemaal in dit handige overzicht hieronder.

Verkoop je de woning via Kolmeijer Nijmegen? Dan komt er een styliste bij je thuis om persoonlijke tips te geven.

1. Opruimen, opruimen en nog eens opruimen
Het opruimen kan beginnen. Een tip die we meteen kunnen geven is dat dichte kasten je beste vriend zijn. Spullen die niet op beeld hoeven kun je het beste uit beeld ruimen. Dus stapel die kasten lekker vol!
Het beste is één jas op de kapstok te hangen, toilet accessoires die op de grond staan weg te halen en de spullen van huisdieren of kinderen zoveel mogelijk weghalen. Overweeg ook indien nodig om een box weg te halen, dit scheelt een hoop ruimte.

2. Zorg voor ruimte
Door de ervaring die we hebben met het fotograferen in woningen weten we wat werkt. Een van deze dingen is dat het belangrijk is om vloeroppervlakte te laten zien. We willen dus niet te veel meubels zien. Er moet veel ruimte zijn tussen twee meubelstukken. Haal kleine tafeltjes of kindermeubels weg. Eén groot kleed in de woonkamer is sfeervol, maar haal verder overal kleedjes weg (inclusief de badmat!). Ook is het belangrijk om meubels te draaien die midden in een ruimte dienen als scheidingswand. Kortom laat zoveel mogelijk vloeroppervlakte zien.

3. Op en naast kastjes leegmaken
Vaak gebruiken we de bovenkant van hoge kasten om deze vol te zetten met vazen, dozen enzovoort. Haal dit weg voor de woningfoto’s. Dit zorgt voor een rustiger beeld op de foto’s en laat onbewust zien dat er genoeg bergruimte is. Ook naast de kast verzamelen we vaak spullen. Haal hoekjes naast meubels helemaal leeg. Blijf denken aan de ruimte tussen meubelstukken.

4. De tuin
De eerste foto van de reportage is het vooraanzicht van de woning. Zorg dus dat je voortuin er netjes uit ziet. Koop indien nodig een nieuw plantje voor naast de voordeur. Maak de gordijnen open en/of andere raambekleding (Ook op de overige verdiepingen). Hier ziet de woning er uitnodigend uit. Houd ramen dicht, zo ziet de woning er het strakste uit.

5. Straatbeeld, de oprit (en je buren!)
Indien je een oprit hebt is het belangrijk om deze ook zeker mee te nemen in je voorbereidingen. Heb je geen oprit, kijk dan naar de parkeermogelijkheden voor je woning. Zijn er parkeervakken? Zo ja, dan is het belangrijk dat deze plaatsen leeg zijn op het moment van de foto’s. Deel dit bijvoorbeeld in de buurtapp zodat omwonende ook op de hoogte zijn dat ze niet voor je huis parkeren.
Ook de oprit van je buren komt op de foto, het mooiste is dus als hun opritten ook leeg zijn. Dit zorgt voor een rustig beeld op de foto’s. Vuilnisbakken zijn ook storend, zorg dat deze uit beeld zijn op de dag van de foto’s.

 

Wanneer je een groot deel van bovenstaande punten hebt toegepast zul je zien dat je woning er een stuk rustiger uit ziet. Sommige mensen zullen zeggen dat hun woning er zelfs kaal uit ziet. Dit is begrijpelijk, maar voor potentiële kopers is dit juist fijner. Zo kunnen ze makkelijker inschatten wat ze met de ruimte kunnen en zichzelf erin voorstellen.

Nu dat je huis zo goed is opgeruimd (Buiten de overvolle kastjes om), snappen we dat je niet in een showroom kan blijven wonen. Heb je de box weer nodig? Zet hem dan gewoon terug. Ook kan je in de loop van de tijd tussen de foto’s en de bezichtigingen alvast de vaste kasten zoals de kelderkast en/of inbouwkasten uitzoeken en opruimen omdat hier vaak in gekeken wordt tijdens bezichtigingen. We willen allemaal een huis met genoeg opbergmogelijkheden, niet eentje die ruimte te kort heeft of lijkt te hebben.

Heel veel succes met de foto’s! En vergeet niet dat ondanks het stressvol kan zijn, je straks zelf ook een mooie reportage hebt als aandenken van jullie woning!

Kom je er niet uit en wil je graag persoonlijke tips ontvangen wat je het beste kunt doen? Kolmeijer makelaars zorgt dat er een styliste bij je thuis komt om het optimale resultaat te behalen in de verkoop van jouw woning.