De wijk Dukenburg:

Dukenburg is een wijk gelegen aan de zuidwestkant van Nijmegen. De wijk dankt zijn naam aan het gelijknamige landgoed dat hier vanaf de 14de eeuw heeft gelegen. Anno 2019 is deze plek veranderd in een levendige wijk met meer dan 20.000 inwoners en een prachtig winkelcentrum. Wat de wijk nog leuker maakt is dat Patrick, een van onze eigenaren, hier zelf is opgegroeid. Dit natuurlijk niet al in de 14de eeuw…

Patrick weet alles over de wijk en wat er speelt. Hij kijkt met een scherp oog naar de gebouwde omgeving om hem heen, waardoor hij goed op de hoogte is van de huizenmarkt in de wijk. In de wijk is veel diversiteit aan woningen, zowel in grootte als in type. De huizen hebben als overeenkomst, dat ze allemaal bij ons bekend zijn. In de wijk zijn zo’n 11.000 woningen te vinden, waarvan ongeveer 40% koopwoningen zijn. Wil je een inschatting van de waarde van je eigen woning in Dukenburg? Vul dan je adres is op onderstaande link of maak een afspraak met ons kantoor.

Er is een grote diversiteit aan leeftijden bij de inwoners van de wijk. De leeftijdsgroepen zijn als volgt verdeeld:

  • 25% onder de 25 jaar;
  • 25% tussen de 25 jaar en 45 jaar;
  • 25% tussen de 45 en 65 jaar;
  • 25% boven de 65 jaar oud.

Dit maakt het voor alle leeftijdsgroepen leuk om in de wijk te wonen of te werken. De wijk beschikt over een aantal voorzieningen van hoog niveau. Neem bijvoorbeeld het winkelcentrum; hier vind je de Albert Heijn XL en nog bijna 100 andere winkels. Voldoende mogelijkheden om lekker te shoppen of iedere dag de boodschappen te doen. Naast het winkelcentrum vind je in deze wijk een prachtig stadspark genaamd ‘’Staddijk’’, waar je heerlijk de hond kunt uitlaten, een wandeling kan maken of sportief bezig kan zijn met vrienden of familie.

Afgelopen jaar verkochten wij 28 woningen in de wijk Dukenburg. Dit betekent dat wij er gemiddeld elke maand net iets meer dan twee wisten te verkopen en dat alleen in deze wijk. Als je ook een woning wilt verkopen in de wijk Dukenburg, dan kunnen wij je daarbij helpen. We krijgen namelijk dagelijks mensen aan de telefoon, die op zoek zijn naar een woning in deze wijk.

Ben jij nu iemand die op zoek is naar een woning in Dukenburg óf wil jij je huis in Dukenburg verkopen? Bel ons dan gerust eens op. Patrick kan je de wijk laten zien en samen met jou/jullie een prachtige woning zoeken. Staat deze bij een andere makelaar? Geen punt! Wij helpen je bij de aankoop van de woning, zodat je zeker weet dat je geen kat in de zak koopt.

Tip: Bekijk ook eens onze Facebookpagina!

Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen