Verbouwen? Dit zijn dé keuken trends van 2024

Dé keuken trends van 2024! Een keuken is vaak de ruimte waar je elkaar treft; na een dag werken terwijl er avondeten wordt gekookt of in de ochtend om het eerste bakje koffie of thee te zetten. Met deze gedachten is de keuken steeds belangrijker geworden en mooier! Vooral met de volgende trends:

 1. Verschillende frontjes

  Er wordt steeds meer gekozen voor diversiteit als het gaat om onder- en bovenkastjes. En met reden! Hierdoor kan je de keuken een rustige look geven of juist veel speelser als dit bij jouw interieur past.

 2. Natuurlijke materialen

  Alle tinten hout zijn nog steeds erg populair in de keukeninrichting. Wat opvalt is dat walnoothout een opmars maakt. Deze houtsoort heeft een luxueuze uitstraling en past goed bij de trends van 2024. Ook wordt er veel gekozen voor een keukenblad van natuursteen. 

 3. Hightech apparatuur

  Net als vorig jaar staat de apparatuur weer in het lijstje. Steeds meer wordt spraakgestuurd in de keuken of kun je bedienen met je telefoon. Denk aan bijvoorbeeld je koffiezet-apparaat. De afzuigkap lijkt vrijwel te verdwijnen, omdat er steeds vaker gekozen wordt voor een geïntrigeerde afzuigkap en in de keuken van de toekomst, kan jouw koelkast zelfs de boodschappen op jouw lijstje zetten voor bepaalde recepten.

 4. Vitrine kasten / nis

  Om rust en ruimtelijkheid te creëren zie je steeds meer vitrine kasten of een nis in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een hoge kast met in het midden een uitsparing met een koffiecorner of plafond-hoge bovenkasten met glazen fronten en spots om jouw mooiste accessoires of servies uit te lichten.

 5. Hotel chic

  Deze trend lijkt steeds belangrijker te worden in het interieur. Het gevoel van luxe, eenvoud en gemak. Denk aan aardse tinten, warme verlichting, natuurstenen blad of stucwerk in plaats van een tegelwand. Er wordt gebruik gemaakt van weinig accessoires en in de kasten worden er slimme opbergers gebruikt. Zo wordt koken een echte ontspanning.

Heb jij plannen om jouw keuken een update te geven en kies jij dan voor de duurzamere keuze? We horen graag wat jullie ervan vinden!