Verbouwen? Dit zijn dé badkamer trends van 2024

Onze styliste heeft weer onderzoek gedaan naar dé badkamer trends van 2024!
Benieuwd wat dit jaar in petto heeft? Lees dan snel de volgende trends hieronder:
 1. XL-tegels

  De XL-tegel is al wat langer een badkamer trend. Het geeft een rustige en luxueuze uitstraling. Ook scheelt het schoonmaken; het is een groter oppervlakte met minder voegen dan een kleine tegel.

  Vind jij een groot stuk marmer of terrazzo prachtig, maar wil je goedkoper uit zijn? Kies dan voor een bijpassende voeg zodat de XL-tegels blenden als een groot geheel. Zie de badkamer hieronder als voorbeeld!

 2. Ronde vormen

  Je ziet steeds meer ronde vormen in de badkamer. We kennen deze trend natuurlijk al van de ronde vrijstaande baden en ronde spiegels. Maar dit jaar zien we ook steeds meer organische spiegels en ronde douchecabines en half-vrijstaande baden. Wij houden van deze trend!

   

 3. Hotel vibes

  De badkamer is de afgelopen jaren een plek geworden om heerlijk tot rust te komen. We genieten van een warme douche na een lange werkdag of heerlijk in bad ontspannen na een hectische week. Deze trend is dan ook een die blijft. We willen steeds meer dat dit rustgevende gevoel ook terug te zien is in het interieur van de badkamer. We kiezen voor mooie handdoeken en luxe producten op de wastafel of kiezen voor een nis in de doucheruimte om deze producten uit te lichten.

 4. Beton Ciré

  Je ziet het steeds meer. Een mooie beton stuc op de muur geeft een luxe en natuurlijke uitstraling aan je badkamer. Je kunt het zelfs over tegels aanbrengen, waardoor het minder werk is om je badkamer een nieuwe look te geven. Beton Ciré is overigens wel aan de prijzige kant. Er bestaat ook badkamer verf wat een soortgelijk effect geeft en een stuk voordeliger is om aan te schaffen.

 5. Eigenzinnige patronen en items

  Er komt steeds meer persoonlijkheid in de badkamer. Dit uit zich in opvallende tegels, soms zelfs een combinatie van verschillende kleuren tegels in een patroon. De badkamer leent zich niet meer als standaard ruimte, maar wordt deel van het volledige interieur en woongemak. Ook zie je steeds meer opvallende items op de badkamer. Een retro kastje wat omgebouwd is als wastafelmeubel of een oud krukje naast het bad als extra aankleding en handig bijzettafeltje.

Dus ga jij aan de slag om van jouw badkamer een ware oase te maken? En gebruik jij een of meerdere van de bovenstaande vijf tips?
Wij zijn benieuwd naar jouw mening of foto!