Een aankoopmakelaar inschakelen, waarom?

Een huis aankopen, het is waarschijnlijk de grootste aankoop die je ooit zult doen. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuzes maakt met betrekking tot bezichtigen, prijs en contract?

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar kan je helpen met het vinden en kopen van een huis. Je wordt begeleid door het gehele proces. Ook zal de makelaar namens jou onderhandelen met de verkopende makelaar. Uiteraard in overleg met jou.

Waarom een aankoopmakelaar?

De makelaar is goed op de hoogte van de markt en weet wat een reëel bod is om uit te brengen. Als NVM kantoor hebben wij namelijk toegang tot verschillende cijfers en kunnen ons bod daardoor goed onderbouwen. Ook regelt een makelaar de bezichtigingen, heeft een deskundig oog, neemt de onderzoeksplicht uit handen en kijkt naar het bestemmingsplan, ook rondom de woning. Daarnaast wordt het koopcontract onder de loep genomen, ook op juridisch gebied. Kortom je wordt begeleid en tegelijkertijd ontzorgd in het gehele proces.

” Wist je trouwens dat je geen kosten hebt wanneer je ons inzet als aankoopmakelaar en je het huis misloopt? Wij werken op basis van No Cure, No Pay! Geen huis, geen kosten. “

 

Mag je als aankoopmakelaar ook verkoopmakelaar zijn?

Wanneer je bijvoorbeeld ons hebt ingeschakeld als aankoopmakelaar en je hebt interesse in een woning die bij ons in de verkoop is, dan zullen we jou eenmalig een andere aankoopmakelaar adviseren, uiteraard onder dezelfde voorwaarden. Wil jij ons inschakelen als aankoopmakelaar en ook jouw huidige woning verkopen? Dan kan dit wel, het gaat dan om verschillende woningen. Maar we mogen dus  niet aan- en verkoopmakelaar zijn van dezelfde woning.

 

Kortom er zijn veel goede redenen om te kiezen voor een aankoopmakelaar. Ben jij benieuwd naar meer informatie? Bel ons dan gerust of kom gezellig langs op de Tooropstraat 11 te Nijmegen.