makelaar nijmegen-oostDe wijk Nijmegen-Oost:

Nijmegen-Oost, onze eigen wijk, een gezellige wijk met meer dan 34.000 inwoners! In totaal zijn er bijna 15.000 woningen in deze wijk. De wijk kent veel maatschappelijk betrokkenheid met de inwoners. Dit is ook terug te zien op de website www.nijmegen-oost.nl die speciaal voor de inwoners van deze wijk is opgericht. Op de website kunnen inwoners vragen stellen aan elkaar en informatie vinden over alles wat zich afspeelt in de wijk.

Deze wijk is enorm populair door de vele horecagelegenheden die aanwezig zijn in de wijk. Ook het sfeervolle theater wordt goed bezocht. In de buurten Altrade, Groenewoud en Kwakkenberg wonen veel studenten, die gezelligheid met zich mee brengen en ervoor zorgen dat de terassen, restaurant en cafés lekker vol zitten. Leuk feitje is dat de wijk ook bekend staat om zijn eigen bier. De ‘’botterik’’ wordt gebrouwen door stadsbrouwerij De Hemel en wordt alleen geschonken in cafés in de buurt Bottendaal. In totaal bestaat de wijk uit acht buurten, waarvan Bottendaal het dichtst bij het centrum van Nijmegen gelegen is.

De 15.000 woningen in deze wijk bestaan uit veel verschillende typen. Zo zien we in de buurt Kwakkenberg mooie villa’s en zien we in andere delen van de wijk appartementen en rijwoningen. Deze diversiteit aan woningen spreekt onze makelaars enorm aan. Een van onze eigenaren, Rolf, woont ook in deze wijk en daarnaast hebben meerdere collega’s in deze wijk gewoond. Als je iets wilt weten over deze wijk moet je dus bij ons zijn.

De gemiddelde woningwaarde in de wijk is hoger dan gemiddeld. Hiermee behoort de wijk tot de duurdere wijken van Nijmegen. Ongeveer de helft van alle woningen zijn koopwoningen, de andere helft als vanzelfsprekend huurwoningen. Het grootste gedeelte van de woningen is gebouwd tussen 1900 en 1970, waardoor je veel karakteristieke panden aantreft in deze wijk. Dit zorgt voor gezellige sfeer, omdat geen pand hetzelfde is.

Het afgelopen jaar hebben wij in deze wijk 44 woningen verkocht, waarbij wij hebben gemerkt hoe populair deze wijk is. De meeste woningen waren snel verkocht en er was veel interesse in de woningen. Dit merken wij nog steeds omdat we een grote groep woningzoekenden hebben in deze wijk. Wil je je woning in deze wijk verkopen? Dan zorgen wij ervoor dat deze woningzoekenden op de hoogte worden gebracht voor een spoedige verkoop. Kortom, echte meerwaarde van een makelaar. Ben je alvast benieuwd wat je eigen woning ongeveer kan opleveren? Vul dan je gegevens in onderaan deze pagina en binnen een paar klikken heb je een eerste inschatting.

Ben je op zoek naar een woning in deze wijk? Dan snappen we dat het bijzonder frustrerend is als alle mooie woningen voor je neus verkocht worden. Bekijk ons aanbod of meld je bij ons aan en wij zorgen dat je direct op de hoogte gebracht wordt, als een van de nieuwe woningen in ons aanbod te koop staat. Op deze manier kun je de ‘’markt’’ voor zijn!

Tip: Heb je onze Facebookpagina al eens bekeken?

Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen