makelaar hazenkampDe wijk Hazenkamp:

De wijk Hazenkamp, de wijk waar het allemaal gebeurt! Het Goffertpark met evenementen en concerten van onder andere Robbie Williams, Eminem, Phil Collins, U2 en vele anderen grote namen. Daarnaast is deze wijk de ‘’Wijk van NEC’’. De Nijmeegse Eendracht Combinatie is actief in de Keuken Kampioen Divisie en speelt haar thuiswedstrijden in het Goffertstadion, dat door de fans ook wel de ‘’De Bloedkuul’’ wordt genoemd.

 

De wijk is geen grote wijk, vergeleken met andere wijken in Nijmegen. In de wijk Hazenkamp staan iets meer dan 2.000 woningen. Het grootste gedeelte van deze woningen is gebouwd in de periode tussen 1925 en 1970. Je vindt in deze wijk prachtige jaren ’30 woningen aangevuld met diverse andere typen. De gemiddelde waarde van de woningen in deze wijk ligt hoger dan het gemiddelde. In deze wijk hebben wij afgelopen jaar 34 woningen verkocht.

 

Door de verkoopervaring in deze wijk weten wij precies wat voor mensen we tegenkomen in deze wijk. Bij sommige huizen weten we zelfs wie er wonen. Dit houden we natuurlijk netjes voor onszelf, maar we willen jullie wel meer vertellen over de leeftijden van de inwoners van deze wijk. Zo kun je gelijk zien of je ‘’ertussen past’’. De leeftijdsverdeling is als volgt:

  • 30% onder de 25 jaar;
  • 22% tussen de 25 jaar en 45 jaar;
  • 29% tussen de 45 jaar en 65 jaar;
  • 19% boven de 65 jaar.

In totaal wonen er ongeveer 4.800 mensen in deze wijk. Zoals je hier boven kunt zien, is bijna de helft van de inwoners onder de 45 jaar. Hierdoor mogen we de bevolking in deze wijk als een van de jongste van Nijmegen beschouwen (in Lent en Nijmegen Noord ligt het gemiddelde nog wel iets lager). Het gemiddelde inkomen in de wijk is hoog waardoor de wijk tot de rijkere wijken van Nijmegen behoort.

Het scholenaanbod in de wijk is zeer goed. Kinderen hoeven de wijk niet uit als zij een basisschool of middelbare school willen bezoeken. In de wijk vind je een ruim aanbod aan winkels en voor degenen die dit nog niet genoeg vinden, is het centrum van Nijmegen op tien minuten fietsen gelegen.

Wil je verhuizen binnen de wijk of naar een andere wijk of zelfs andere stad? Wij zorgen ervoor dat je geen zorgen hoeft te hebben over de verkoop van de woning. Wij nemen alle werkzaamheden voor je uit handen, waardoor je zelf relaxed op zoek kunt gaan naar een nieuwe woning. Afgelopen jaar hebben we 34 andere woningen op deze manier verkocht in de wijk, waardoor wij nog dagelijks aanvragen ontvangen van mensen die een woning in deze wijk zoeken. Benieuwd naar je de waarde van je eigen woning? Check het onderaan de pagina!

Zoek je een woning in deze wijk of wil je juist je woning verkopen? Laat je dan door ons voorlichten. Wij kennen Hazenkamp als geen ander en kunnen je alles vertellen over de wijk. Onze makelaars staan voor je klaar om samen op zoek te gaan naar de beste strategie.

Blijf ook op de hoogte via onze Facebookpagina!

Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen