Jan de Wittstraat 68

€ 200.000 v.o.n. / Onder bod

Sfeervolle 2-kamer etagewoning te koop aan de Jan de Wittstraat 6-8 studio 7 (Dit is de grootste in dit luxe complex en heeft toegang tot een dakterras!)

In één van de fraaiste wijken van Nijmegen, Bottendaal, moderne studio op de 1e etage gelegen. Bottendaal staat bekend om haar levendigheid, met diverse restaurants en kroegjes, winkelvoorzieningen en centraal station op 200 meter afstand.

Het complex aan de Jan de Wittstraat bestaat uit twaalf stadsstudio’s in een prachtig monumentaal pand, top afgewerkt en van alle luxe voorzien. In 2011 is het gehele pand gerenoveerd met behoud van authentieke details. De huidige leden van de woonvereniging laten elke week een schoonmaakbedrijf komen zodat het pand altijd schoon en netjes blijft.

Entree, woonkamer voorzien van laminaatvloer en met doorgang naar de open keuken, voorzien van inbouwapparatuur, zoals koel-/vriescombinatie, inductiekookplaat en afzuigkap. Vanuit de keuken is er toegang naar het dakterras wat wordt gedeeld met 1 andere studio. De badkamer beschikt over een douche en wastafel. Zeer royale slaapkamer met voldoende lichtinval. Er zijn twee toiletten aanwezig in de gezamenlijke hal, die worden gedeeld met de eigenaren van de studio’s 6, 8 & 9. Voor iedere studio is in de gezamenlijke hal een aparte berging beschikbaar. Er is een wasruimte op de begane grond met de w.m. aansluitingen. Er zijn wasmachines & drogers beschikbaar.

Gezien de historisch lage hypotheek rente en het feit dat de woning vrij op naam gekocht kan worden in combinatie met lage woonlasten, is dit appartement zeer aantrekkelijk om te kopen. De servicekosten bedragen € 125,- per maand. Dit is voor een reservering voor het groot onderhoud, voorschot gas, water en licht, verzekering en schoonmaak van de algemene ruimtes. Bij deze woonvereniging is er toestemming nodig voor de verhuur van de studio.

De woonvereniging:
De keuze voor een woonvereniging heeft te maken met de opzet van de woonruimte en de organisatie. Gekozen is voor onzelfstandige woonruimten, omdat er dan bij ledenwisselingen geen overdrachtsbelasting is verschuldigd. De woonvereniging biedt een heldere organisatievorm van het gemeenschappelijk eigendom. De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren.

Wanneer je deze studio koopt word je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun privéruimten (inclusief berging) en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte etc.). De gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten e.d. worden betaald uit de servicekosten. (ca. € 125,- per maand incl. gas water en licht voor 1 persoon)

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

1. Lage maandlasten
Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als ‘eigen-woning-rente’. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.

2. Je betaalt geen overdrachtsbelasting
Een fiscaal voordeel van de onzelfstandige stadsstudio’s binnen de Woonvereniging is dat bij het uit- en intreden van oude en nieuwe leden geen overdrachtsbelasting verschuldigd (thans 2%) is, welke belasting bij overdracht van appartementen en andere vormen van mede-eigendom normaal wel in rekening wordt gebracht. Dat is natuurlijk goed voor de latere verkoopbaarheid.

Meer weten over de Woonvereniging? Kijk eens op: www.stut-consult.nl

Kenmerken

  • Woonoppervlakte: 49 m²
  • Inhoud: 194 m³
  • Ligging: aan rustige weg,in woonwijk

Zie hieronder een overzicht van de kenmerken van de woning.

  • Vraagprijs: € 200.000
  • Aantal kamers: 2
  • Aantal slaapkamers: 1
  • Woonoppervlakte: 49 m²
  • Inhoud: 194 m³
  • Bouwjaar: 1879
  • Ligging: aan rustige weg,in woonwijk

Wilt u een bezichtiging plannen? Neem dan contact met ons op via het formulier of bereik ons via:

024-3609552 of wonen@kolmeijernijmegen.nl

Voor meer contactgegevens en een routebeschrijving verzoeken wij u vriendelijk naar onze contactpagina te gaan.

Bezichtiging aanvragen
Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen