Grote Allee 2

6677 MA Slijk-ewijk
€ 1.200.000 k.k.
521m2 wonen
5600m2 perceel
6 slaapkamers
energielabel

Omschrijving

Historisch Landhuis “Boerderij Loinen” – Betuwse Pracht en Karakter

Welkom bij Boerderij Loinen, een tijdloos Rijksmonument dat de geschiedenis en charme van de Betuwe weerspiegelt. Dit indrukwekkende landhuis, gebouwd rond 1800 op de overblijfselen van het oude kasteel Loinen, straalt majestueuze grandeur uit. De fundamenten van het voormalige kasteel liggen verborgen onder de boerderij, met delen ervan nog steeds toegankelijk, waaronder de unieke vluchtgang die ooit naar de donjon leidde. Het authentieke karakter wordt versterkt door de originele waterput tussen het boerderij en koetshuis, die ooit diende als een cruciale bron op het kasteelterrein. In Boerderij Loinen en in het naastgelegen Koetshuis, woon je middenin de rust en de natuur.

Boerderij Loinen is het oudste erfgoed op het landgoed en heeft zijn identiteit behouden, zonder concessies te doen aan moderniteit. Ooit dienend als het kloppende hart van een naastgelegen jachthuis, ademt dit unieke landhuis geschiedenis. Met dubbele voordeuren en gangen, was het huis ooit dubbel bewoond door de boer en zijn familie aan de rechter-, en de huishoudster en haar familie aan de linkerkant.

De woonkeuken, een toevluchtsoord waar verhalen worden gedeeld, biedt een panoramisch uitzicht over het landgoed. Hier vindt u een nieuw geïnstalleerde, efficiënte houtkachel van het gerenommeerde merk DRU, die warmte en gezelligheid brengt tijdens de wintermaanden. De wanden en ramen zijn doordacht geïsoleerd, en de centrale verwarming heeft een apart circuit. Het oven-fornuis, afkomstig uit een vroeger nonnenklooster, pronkt met zes gaspitten en twee krachtstroomovens. Maatwerk houten keukenmeubels en granieten bladen omarmen dit culinaire centrum. Een uitbreiding herbergt een bijkeuken en voorraadruimte, waar de vroegere keuken zich ooit bevond.

Historische ruimtes omarmen het verleden, van de woonkamer in het hart van het voorhuis, met zijn originele bedstee en doorgang naar de deel, tot de opkamer met een bedsteekast onder een prachtige oude trap. De gang en het bakhuis vertellen trots hun eigen verhaal, met originele boerendeuren, estrikenvloeren en een authentiek waterfornuis. De deel, waar ooit koeien vertoefden met hun koppen naar binnen gericht, ademt geschiedenis. Verdiepingen boven onthullen nieuwe kamers, badkamers en een rijke historische sfeer. De hooizolders en hildes, getuigen van een ander tijdperk, herinneren aan de essentie van het boerenleven, en geven een zee aan ruimte.

Originele details, zoals een eeuwenoude luidklok, sieren het voorhuis. Drie schoorstenen, waarvan er twee functioneren, vertegenwoordigen de geest van de boerderij.

Modern Comfort en ambachtelijke renovaties

In 2005, onder vorige eigenaren, onderging Boerderij Loinen een metamorfose. Het metselwerk van de gevels werd zorgvuldig hersteld, kozijnen werden vernieuwd, en een geïsoleerde betonvloer werd gelegd op de deel. Een nieuw rieten dak en dakbeschot werden toegevoegd, en de dakconstructie werd versterkt. De boerderij toont nieuw eikenhout, terwijl monumentale elementen zoals de luidklok werden gerestaureerd. Moderne gemakken, waaronder een volledig nieuwe elektrische installatie en bliksembeveiliging, vonden hun weg naar het erfgoed. En nieuw sanitair werd geplaatst. De CV-ketel met dubbel circuit maakt differentiële verwarming mogelijk, waardoor de woonkeuken afzonderlijk kan worden verwarmd. De schoorstenen zijn gerenoveerd en isolatie werd toegepast op de voorzetwanden en monumentale ramen.

Betoverend Koetshuis en Landgoedpracht

Boerderij Loinen wordt vergezeld door een betoverend koetshuis, dat in 1915 zijn stenen muren optrok. Na een doordachte renovatie in 2013, waarbij de geschiedenis en het karakter werden gerespecteerd, dient dit koetshuis nu als kantoor, gastenverblijf en extra woning. Volledige isolatie van vloer, wanden en dak, nieuwe ramen en een moderne keuken vermengen naadloos met de monumentale toogdeuren en historische charme. Rondom is er vrij zicht over het landgoed en het naastgelegen jachthuis.

Dit landgoed omarmt het betoverende landschap van de Betuwe. Met een overvloed aan oude bomen, een gevarieerde boomgaard, een moestuin en een natuurlijke watergang, nodigt het uit tot ontdekking. Boerderij Loinen is niet alleen een huis, maar een ervaring, een reis naar het verleden met alle moderne comfort.

Overige informatie:
– Jaarlijkse canon erfpacht: €8392,- t/m 2044
– Natuurschoonwet van toepassing, geen overdachtsbelasting
– Schuur: is niet vrijstaand/steen maar schuur en carport zijn tegen het Koetshuis gebouwd in hout
– Voorzieningen: geen TV-kabel. Wel telefoonkabel.
– Eigendomssituatie Volle eigendom, grond in erfpacht
– Ouderdomsclausule en asbestclausule van toepassing

Medewerker Mark

Vragen over Grote Allee 2?

Mark helpt je graag verder

Kenmerken

Algemeen
 • Vraagprijs € 1.200.000 k.k.
 • Status Beschikbaar
 • Aanvaarding In overleg
Energie
 • Verwarming Cv ketel
 • Warm water Cv ketel
Bouw
 • Soort woonhuis Landhuis
 • Type Vrijstaande woning
 • Bouwjaar 1800
 • Soort bouw Bestaande bouw
Buitenruimte
 • Type buitenruimte(s) Tuin rondom
 • Hoofdtuin achterom Nee
Oppervlakte en inhoud
 • Woonoppervlakte 521m2
 • Overige inpandige ruimte 245m2
 • Inhoud 2965m3
 • Perceeloppervlakte 5600m2
Indeling
 • Aantal verdiepingen 5
 • Aantal kamers 11
 • Slaapkamers 6
 • Aantal badkamers 4

Locatie en streetview

Interesse in deze woning?

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een bericht. Je hoort zo spoedig mogelijk van ons.

Stuur ons een bericht

"*" geeft vereiste velden aan