St. Annastraat 302

€ 160.000 k.k. / Onder bod

Studio, in een goed onderhouden fraai herenhuis te koop aan de St. Annastraat 30 te Nijmegen

Deze studio is voorzien van een woon-/ slaapkamer en een eigen ruime keukenopstelling. De ligging is zeer centraal t.o.v. de gezellige horeca, alle dagelijkse voorzieningen, het centraal station en het stadscentrum van Nijmegen. De universiteit en de HAN liggen op korte fietsafstand.
Het betreft hier een unit binnen een woonvereniging. Dit betekent dat er een lidmaatschap wordt overgedragen en dat alle kosten met betrekking tot het pand worden verdeeld over alle leden. Ideaal voor starters of studerende kinderen.

De studio ligt in het souterrain aan de achterzijde van dit fraaie herenhuis en bestaat uit een woon-/ slaapkamer en een nette half-open keuken met inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer bereik je de ruime stadstuin welke voor gezamenlijk gebruik is. Het toilet op de begane grond wordt gedeeld met nog 1 andere studio, de badkamer welke zich in het souterrain bevindt wordt gedeeld met 3 andere studio’s.

Algemeen: het bouwjaar van deze woning is 1888, inhoud ca. 158 m3, woonoppervlakte ca. 52 m2, servicekosten
€ 231,- p.m. (incl. gas water en licht, onderhoud, verzekeringen en woz). Betrokken, goed functionerende woonvereniging.

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

1. Lage maandlasten
Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als ‘eigen-woning-rente’. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.

2. Je betaalt geen overdrachtsbelasting
Een fiscaal voordeel van de onzelfstandige stadsstudio’s binnen de Woonvereniging is dat bij het uit- en intreden van oude en nieuwe leden geen overdrachtsbelasting verschuldigd (thans 2%) is, welke belasting bij overdracht van appartementen en andere vormen van mede-eigendom normaal wel in rekening wordt gebracht. Dat is natuurlijk goed voor de latere verkoopbaarheid.

3. Overdracht
Elk toetredende lid betaalt 14% van het banksaldo bij toetreden, die bij de verkoop weer terug wordt gestort. Deze borg is bedoeld om te voorkomen dat iemand zijn financiële verplichtingen aan de vereniging niet kan voldoen.

Let op!
Overdracht via Hoge van Gerven Notarissen Nijmegen.
Voorkeur: financiering met eigen middelen of hypotheek met onderpand.

Kenmerken

 • Woonoppervlakte: 52 m²
 • Inhoud: 157 m³

Zie hieronder een overzicht van de kenmerken van de woning.

 • Vraagprijs: € 160.000
 • Aantal kamers: 2
 • Aantal slaapkamers: 1
 • Woonoppervlakte: 52 m²
 • Inhoud: 157 m³
 • Bouwjaar: 1988

Wilt u een bezichtiging plannen? Neem dan contact met ons op via het formulier of bereik ons via:

024-3609552 of wonen@kolmeijernijmegen.nl

Voor meer contactgegevens en een routebeschrijving verzoeken wij u vriendelijk naar onze contactpagina te gaan.

Bezichtiging aanvragen
  Wat is mijn huis waard?

  Direct berekenen