Regentessestraat 2713

€ 145.000 v.o.n.

Op een rustig stukje in het gewilde Nijmegen-Oost gelegen 2-kamer studio met een separate slaapkamer en een eigen douche. Deze nette onderhouden studio ligt op de 2e woonlaag en beschikt over een eigen keukenblok.
De ligging van de Regentessestraat is rustig met om de hoek het stadscentrum van Nijmegen en alle voorzieningen zoals leuke restaurantjes, cafeetjes en winkels, het waalstrand en de Ooijpolder.
Het betreft hier een unit binnen een woonvereniging. Dit betekent dat er een lidmaatschap wordt overgedragen en dat alle kosten met betrekking tot het pand worden verdeeld over alle leden. Ideaal voor starters of studerende kinderen. De woning mag niet verhuurd worden.

Indeling: entree, halletje met garderobenis, badkamer met de doucheruimte en een vaste wastafel, sfeervolle en tevens lichte woonkamer met een keukenblok, slaapkamer van ca. 6 m2. De wasruimte, de cv en de berging zijn net als de toiletruimte gedeeld. Het huis is onder keldert er is veel ruimte voor opslag.

Algemeen: het bouwjaar van deze woning is ca. 1900, woonoppervlakte ca. 28 m2, inhoud ca. 104 m3, servicekosten ca. € 247,54 p.m. (incl. gas water en licht, onderhoud, verzekeringen en woz).

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

1. Lage maandlasten
Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als ‘eigen-woning-rente’. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.

2. Je betaalt geen overdrachtsbelasting
Een fiscaal voordeel van de onzelfstandige stadsstudio’s binnen de Woonvereniging is dat bij het uit- en intreden van oude en nieuwe leden geen overdrachtsbelasting verschuldigd (thans 2%) is, welke belasting bij overdracht van appartementen en andere vormen van mede-eigendom normaal wel in rekening wordt gebracht. Dat is natuurlijk goed voor de latere verkoopbaarheid. Omdat deze woonvereniging de overdracht goed geregeld wilt hebben is er gekozen om een projectnotaris aan te stellen die de lidmaatschapsoverdracht op zal maken. De kosten hiervan (ca. € 500,-) zijn voor rekening van de koper.

Kenmerken

 • Woonoppervlakte: 28 m²
 • Inhoud: 105 m³
 • Ligging: aan rustige weg,in woonwijk

Zie hieronder een overzicht van de kenmerken van de woning.

 • Vraagprijs: € 145.000
 • Aantal kamers: 2
 • Aantal slaapkamers: 1
 • Woonoppervlakte: 28 m²
 • Inhoud: 105 m³
 • Bouwjaar: 1900
 • Ligging: aan rustige weg,in woonwijk

Wilt u een bezichtiging plannen? Neem dan contact met ons op via het formulier of bereik ons via:

024-3609552 of wonen@kolmeijernijmegen.nl

Voor meer contactgegevens en een routebeschrijving verzoeken wij u vriendelijk naar onze contactpagina te gaan.

Bezichtiging aanvragen
  Wat is mijn huis waard?

  Direct berekenen