Plataanstraat 5

€ 325.000 k.k.

Dit heerlijke thuis staat aan de voet van een heuvelgebied met bos en boomgaarden (gratis appels en peren plukken!), en tevens op loopafstand van het Wylerbergmeer en de Ooijpolder. Tezamen vormt dit een uniek en veelzijdig stukje natuur in Nederland, op enkele km’s afstand van Nijmegen. Het huis is gebouwd in 1961 in een rijtje van vier aan een hofje waar voor ieder huis een parkeerplaats is en een toegang tot de kelder, die vroeger garage was. Het pand is geheel onderkelderd (44m2) en heeft een voorraadkelder met raampje; een waskelder waarin de verwarmingsketel staat (huur 2016) en een grote kelder van 28m2 die goed geïsoleerd en opvallend droog is, met dubbelglazen pui en brede buitendeur. De onderkeldering heeft een hoogte van 1.96m en zou gemakkelijk bewoonbaar gemaakt kunnen worden.

Begane grond:
De entree heeft een garderobehalletje en een toilet met natuurstenen vloer en de trap naar de eerste verdieping. De gang is 4,96 x 0.91 en de garderobe nis is 1,58 x 0,88m.

De doorzon woonkamer is 7,8 x 3,8/3,2m (30m2), heeft een open haard en biedt toegang tot een halfopen, witte keuken (Poggen Pohl) van 3,21 x 2,34m met granieten aanrecht en bar. De keuken ziet er nog netjes uit, echter de apparatuur is gedateerd, met uitzondering van de vaatwasser (Bosch), die 3-4 jaar oud is. De woonkamervloer bestaat uit houten vloerdelen en is aan vervanging toe. De keuken geeft toegang tot de tuin (6 x 9,5m) die volledig omheind is, met een poort en achterom. De tuin ligt op het zuiden en er staat een sfeervolle grote magnoliaboom die als natuurlijke parasol dient in de zomer. Onder de grasmat is de afwatering van het hemelwater en het putje gerealiseerd middels een infriltratiekrat van 1000 liter.

De eerste verdieping bevat drie slaapkamers, een gedateerde badkamer met enkele wastafel en ligbad, plus een vide met ruime inbouwkast en een separaat natuurstenen toilet. De afmetingen van de kamers:
kamer 1: 3,15 x 3,20 plus inbouwkast (hang-legkast)
kamer 2: 3,00 x 3,20 minus hoek inbouwkast (0,90 x 0,55)
kamer 3: 3,00 x 2,40 plus inbouwkast (legkast)
badkamer: 1,65 x 1,55
Vide inclusief grote inbouwkast: 2,90 x 1,70 (de inbouwkast met hang- en leggedeelte is 2,90 x 0.60)
plus een nis van 1,50 x 0,90
gang: 3,09 x 1,57 minus hoek inbouwkast (0,90 x 0,55)

In 2010 is er een grote zolderverdieping gerealiseerd voorzien van een vaste houten trap. De zolder is een grote, hoge en volledig geïsoleerde ruimte van ongeveer 40m2 met een ondiep balkon over de gehele breedte met buitenstopcontact, een dubbelglazen pui van 5 meter breed op het zuiden en met een prachtig uitzicht op de beboste heuvels. De pui heeft twee brede naar binnen slaande draai-kiepdeuren, waar goed met enkele personen te zonnen is in februari en zelfs met Kerst. Je waant je op vakantie in het buitenland! Aan de noordkant is een 4,5 meter brede dakkapel. De zolder wordt verwarmd middels een houtkachel. Er is ook een gasaansluiting aanwezig, evenals een waterleiding -en afvoer. De zolder etage biedt vele mogelijkheden, bijv als kantoor of slaapkamer, maar ook voor het realiseren van meerdere slaapkamers.

De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas. De begane grond heeft hoofdzakelijk dubbel glas; de eerste verdieping heeft hoofdzakelijk enkel glas. De woonkamer heeft geen vloerisolatie maar de kelder eronder is wel geïsoleerd, waardoor de woonkamervloer niet koud wordt. Het dak van de zolder is geheel geïsoleerd en de pui en dakkapel zijn voorzien van HR+ glas.

De woonkamer en keuken zijn in 2017 volledig gewit. Het buitenschilderwerk van de begane grond en de kelder is in 2016 en 2017 gedaan. Het buitenschilderwerk op de eerste verdieping moet gebeuren, maar je zou ook kunnen overwegen de ramen (en kozijnen?) meteen te vervangen door isolatieglas. Tot slot is er een cv-combiketel aanwezig (lease).

Kenmerken

 • Soort object: eengezinswoning
 • Type woning: tussenwoning
 • Woonoppervlakte: 124 m2
 • Inhoud: 598 m3
 • Ligging: aan rustige weg,in woonwijk,vrij uitzicht

Zie hieronder een overzicht van de kenmerken van de woning.

 • Vraagprijs: € 325.000
 • Soort object: eengezinswoning
 • Type woning: tussenwoning
 • Aantal kamers: 7
 • Aantal slaapkamers: 5
 • Woonoppervlakte: 124 m2
 • Perceeloppervlakte: 145
 • Inhoud: 598 m3
 • Bouwjaar: 1961
 • Ligging: aan rustige weg,in woonwijk,vrij uitzicht

Wilt u een bezichtiging plannen? Neem dan contact met ons op via het formulier of bereik ons via:

024-3609552 of wonen@kolmeijernijmegen.nl

Voor meer contactgegevens en een routebeschrijving verzoeken wij u vriendelijk naar onze contactpagina te gaan.

Bezichtiging aanvragen
Wat is mijn huis waard?

Direct berekenen